PAINTING IN THE PICTURE

HANGT DIT SCHILDERIJ BINNENKORT BIJ JOU AAN DE MUUR?

Hiernaast zie je een van de schilderijen die ik gemaakt heb tijdens de Haagse School Schilderdag. Het schilderij is te koop via galerie Rijlaarsdam en kost 1.295,– euro. 

Titel: Het eiland van Nieuwkoop

Olieverf op linnen 

Afmeting 70 x 50 cm

Inclusief lijst. 

Expositie Haagse School Schilderdag anno 2021

Zaterdag 4 september jl. heb ik dus met ruim 30 andere geselecteerde kunstenaars meegedaan met de en plein air Haagse school schilderdag die traditioneel in de gemeente Nieuwkoop gehouden wordt. 

De resultaten zijn te zien van 16 september t/m 25 november 2021 in de Weissenbruch-zaal van galerie Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59 in Nieuwkoop. 

OF KIJK JE LIEVER NAAR DIT SCHILDERIJ ?

Voor dit schilderij heeft Dirk model gestaan, een bekend model in de schilderswereld. 

Blowing in the wind, ooc, 100 x 70 cm, € 2.375,00, © Ans Vianen

Grote Portretten Galerij: Het idee van de tentoonstelling: 100 portretten van 100 Dordtenaren door 100 kunstenaars. Aanleiding voor dit project was de viering van 400 jaar Synode. voor de deelnemers van de Synode was het indertijd de normaalste zaak van de wereld om zichzelf te laten portretteren, tenslotte waren het belangrijke mannen. Vandaag de dag is een portret laten maken door een kunstenaar toch minder vanzelfsprekend. Pictura greep deze mijlpaal aan om een mooie afspiegeling van Dordtenaren te laten zien. Met als doel te tonen hoe er in onze tijd over het portret wordt gedacht. Waar dat in 1618 realistisch was, is dat nu zeer divers, zowel in uitvoering als concept.

Mijn schilderij is o.a. geïnspireerd op de Icoonse schilderkunst, waarin bladgoud verwerkt is. Ik heb het bladgoud subtiel verwerkt in de bril. Verder heb ik symbolische elementen aan het schilderij toegevoegd, zoals de stand van het hoofd en de gladiolen op de achtergrond. 

 

Mevrouw S.

Miro  heeft model gestaan tijdens een van de schildermarathons die ik af en toe organiseer voor professionele kunstenaars. Hij is geboren in Helsinki, de stad waar de beroemde kunstenares Helene Schjerfbeck (1862-1946) vandaan komt. 

Miro

Miro, ooc, 150 x 100 cm, € 4.750,00, © Ans Vianen

Neeltje heeft eveneens model gestaan tijdens een van de schildermarathons die ik af en toe organiseer voor professionele kunstenaars. Zij was één van de modellen van de in 2018 overleden kunstenaar Aat Veldhoen. 

http://www.ansans.nl/wp-content/uploads/2018/01/IMG_7170-kopie-2.jpg

Neeltje., ooc, 150 x 100 cm, € 4.750,00, © Ans Vianen