BOEKEN

markante mensen

Als je een auto zonder bestuurder ziet, dan is de kans groot dat Mientje Vianen-Van der Zwet voorbij rijdt. Met haar éénmeterachtenveertig lengte komt ze amper boven het stuur uit en dat ziet er best onwerkelijk uit. Lang geleden, toen ze hoogzwanger was van haar eerste kind, deed ze rijexamen. Ze had haar rijbewijs hard nodig om haar man Piet te helpen met het bezorgen van boodschappen bij de klanten in de omgeving en om inkopen te doen bij de leverancier. De rijexaminator zag de noodzaak van het felbegeerde roze papiertje in en Mientje slaagde voor het examen als ze maar beloofde dat ze de snelweg zou mijden…

Wil je meer lezen, koop dan het kunst-, kijk- en leesboek “Markante mensen uit ons dorp” met nog elf andere interessante levensverhalen van bekende en minder bekende Nieuwkopers. Het heeft een harde kaft, bevat 96 pagina’s, is rijk geïllustreerd en de verhalen zijn door Ans Vianen geschreven. Het boek is bijzonder representatief als relatiegeschenk.

 

Nu in combinatie met het boek ‘Gifbelt Coupépolder’, geschreven door Herman Gerritsma, te koop voor slechts € 41,75 inclusief verzendkosten. 

 

De Coupépolder in Alphen aan den Rijn is verleden tijd. Zelfs Google Maps kent de Coupépolder niet meer en stuurt je rücksichtslos naar Golfclub Zegersloot. De voormalige vuilstort heet te zijn gesaneerd en is een mooi stukje natuur geworden dat de Heuvelbaan heet.
Maar er is ook een andere werkelijkheid, zo schrijft Herman Gerritsma in zijn boek ‘Gifbelt Coupépolder’. Kunnen de giftige stoffen, die een wezenlijk fundament van die mooi aangelegde Heuvelbaan vormen, ongehinderd door de grasmat uitdampen of in het grondwater belanden? Er zijn weliswaar cosmetische maatregelen genomen, maar waarom is er nog steeds niet adequate gesaneerd? Zomaar een aantal vragen die in dit boek, gebaseerd op feitelijke waarheden aangevuld met fictie, aan de orde komen. Wat is het verband tussen een ontplofte Iraakse vrachtwagen en de Coupépolder? Was hier sprake van corruptie? Wie of wat maakte die corruptie mogelijk? Hoe kon het dat door de Gemeenteraad aangenomen moties en ook gerechtelijke uitspraken konden worden genegeerd?
Dit boek blikt terug op een stukje Alphense geschiedenis dat mythische vormen aanneemt.
Nu in combinatie met het boek ‘Markante mensen uit ons dorp’ te koop voor slechts 

€ 41,75 inclusief verzendkosten.

boek 750 jaar nieuwkoop

Het boek “Nieuwkoop, 750 jaar” is verkrijgbaar en kost €  35,00 exclusief verzendkosten. Het is te bestellen bij uitgeverij Bert Post in Noorden. 

Ook ik heb een bijdrage aan dit boek geleverd met een hoofdstuk “Kunst is leven, leve de kunst!” waarin ik vertel hoe de kunst op mijn pad is gekomen. 

Het boek, met een harde, gebonden omslag, bevat 420 pagina’s en is 22 x 31 cm groot. In totaal hebben tachtig mensen aan dit boek meegewerkt. 

http://www.uitgeverijbertpost.nl/contact.html

inhoudsopgave boek 750 Jaar nieuwkoop