KUNSTROUTE 2023

De kunstroute 2023 was een groot succes. Wat wisten veel mensen mijn atelier te vinden. En dat is bijzonder, zeker als je je bedenkt hoe afgelegen ik woon. Bedankt lieve mensen, ik ben heel dankbaar dat jullie de moeite nemen om mijn werk te komen bekijken.

Kon je er niet bij zijn of was het even te druk om de werken rustig tot je te nemen, geen nood, want er is een mooie overzichtsfilm van gemaakt die hierboven te zien is.

 

Ik probeer voor mijn bezoekers van zulke evenementen altijd weer een feestje te maken. Want als je in het verleden al eens bij mij geweest bent, dan weet je dat er vaak iets bijzonders te zien of te beleven is. Dit jaar leek mijn atelier op een heus museum met circa 100 kunstwerken.

Heb je suggesties wat je in het verleden hebt gezien en graag nog eens terug wilt zien, laat het me weten, dan hou ik daar rekening mee. Een van de mooiste complimenten die ik ooit kreeg was tijdens de Kunstroute in Alphen aan de Rijn een aantal jaren geleden. Een mevrouw schudde me de hand en zei dat ze mijn werk zo bewonderde. Een beeld was haar al tien jaar bijgebleven. Het was een foto van een popje dat mijn toen driejarige dochtertje kwijtgeraakt was. Jaren later heb ik het teruggevonden onder de druivenstruik, helemaal verweerd en vies maar ook kwetsbaar. Ik vond het zo’n intrigerend beeld dat ik er een foto van heb gemaakt. En die foto blijft nog steeds prachtig.

Wat ik ook een groot compliment vind is dat mensen mijn werk kopen. Dat betekent dat ze er geld voor over hebben, ervoor willen zorgen en ervan willen genieten. In een enkel geval wil ik m’n eigen werk terugkopen, maar dat willen de mensen vaak niet. Dat begrijp ik ook wel en het doet me eerlijk gezegd ook wel goed als ze er met plezier naar kijken.

In ieder geval waren Little Snow White, Hello World en Orewoet te bekijken, drie lievelingswerken van me die ik altijd met genoegen laat zien. En natuurlijk mijn experimentele digitale collages van mensen die ik ter plekke naar waarneming getekend heb, bv. tijdens de modeltekensessies in het Regthuys in Nieuwkoop. 

Wil je graag zelf schilderen en les van me hebben, kijk dan op https://www.mijnschilderkunst.nl/maak-je-eigen-meesterwerk/ voor mijn online teken- en schildercursus. Superleuk, lekker uitgebreid en heel inspirerend.

Genoeg voor nu. Graag tot gauw, online of live en in ieder geval tot ziens bij  een volgende Kunstroute. 

Kleurrijke groet van Ans