KUNSTCAFÉ

Baal jij ook zo van de lock-down? Ik wel in ieder geval maar ik heb er wat op bedacht. Nu alle cafés vanwege de corona gesloten zijn, is er toch nog eentje open, volkomen legaal en Corona-proof, namelijk het Kunstcafé.

Kunstcafé? Wat is dat nu precies, vraag je je natuurlijk af. 
Het Kunstcafé is een plek op internet die ik heb opgericht en waar je lekker ruim een halfuurtje alleen of samen met een groep enthousiaste mensen aan de hand van een eenvoudige opdracht gaat tekenen. Het is laagdrempelig en je kunt op jouw eigen niveau meedoen. Hoe fijn  is dat?

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Je meldt je bij mij aan – mailto:ansvianen@live.nl – en je krijgt een link in de mailbox van je computer. Niets ontvangen? Kijk dan even in je SPAM-box, want het kan zijn dat de mail daarin terecht is gekomen. Zit de mail ook niet in je SPAM-box, bel me dan even (06 – 40 39 33 66) en dan lossen we het op. 

Je zorgt ervoor dat de ZOOM-app op je computer geïnstalleerd is. Lukt dat je niet, vraag dan even hulp aan familie, vrienden of buren want het is niet heel ingewikkeld maar je hebt ZOOM wel echt nodig om mee te kunnen doen. 

Met behulp van ZOOM krijg je namelijk toegang tot het Kunstcafé. Om 10.00 uur ontmoeten we elkaar LIVE en kunnen we elkaar horen en zien.

GRATIS

Deze activiteit is gratis. Waarom? Het is voor mij de tweede keer dat ik zoiets doe via Zoom en dat houdt in dat het een experiment is dat kan mislukken. Ik moet toegeven dat ik niet zo handig ben met Zoom, maar dat geeft niet, want oefening baart kunst. 

Bovendien gebruik ik nu de onbetaalde versie van Zoom, waardoor het niet fair is als ik jou dan laat betalen. 

HELP MIJ

Natuurlijk is mijn tijd kostbaar, maar ik vind het belangrijk om met elkaar deze tijd op een zo prettig mogelijke manier door te komen. Daarom vind ik het leuk om tijdens het Kunstcafé met zoveel mogelijk mensen bij elkaar te zijn. 

Ik vraag je daarom mij te helpen en dit bericht naar zoveel mogelijk mensen door te sturen, zodat iedereen die dat leuk vindt, mee kan doen. 

Bij voorbaat dank want je helpt me daar enorm mee.

Bovendien gebruik ik nu de onbetaalde versie van Zoom, waardoor het niet fair is als ik jou dan laat betalen. 

NODIG:

Wat je nodig hebt? Iets om op te tekenen. Dat kan een schetsboekje zijn, karton, printerpapier, verpakkingsmateriaal, noem maar op. Gebruik in ieder geval iets waar je je prettig bij voelt. Verder een potlood en een fineliner, stift of balpen en natuurlijk koffie, thee of iets anders om te drinken.

WAT GAAN WE DOEN

Verwacht geen meesterwerk, want dat is onmogelijk in zo’n korte tijd. Wel gaan we lekker actief aan de slag. 

  • Je krijgt veel informatie. 
  • Je gaat op zoek naar je eigen verhaal. 
  • Je zit in je eigen wereldje en hebt even aandacht voor jezelf.
  • je hebt geen tijd voor perfectionisme.
  • Je gaat je hoofd leegmaken. 

WIE KOM JE TEGEN?

Natuurlijk! De innerlijke criticaster. Dat is dat akelige innerlijke stemmetje dat altijd commentaar heeft en zegt dat je er niets van bakt. Wie denk je wel dat je bent? Je kunt helemaal niet tekenen!

Herken je dat? Geloof me. Iedereen heeft daar last van. Weet je wat we met dat monstertje doen? Die zetten we de deur uit. We bedanken hem even vriendelijk en zeggen dat we verder geen tijd hebben voor zijn oordeel. Want weet je, zulke oordelen zorgen ervoor dat je jezelf gaat blokkeren en dat is niet de bedoeling. Je wilt juist even los komen van alle dagelijkse beslommeringen. Het is niet voor niets dat perfectie de doodsteek is van de creatie. Onze maatschappij stelt al zulke hoge eisen aan ons. Goed is vaak niet goed genoeg. Daarom is het Kunstcafé een prima plek om even tot jezelf te komen. 

WIE KOM JE TEGEN?

SUCCES

Gezien het succes van het Kunstcafé kan het niet anders dan dat er een vervolg opkomt zodat ik jullie kan inspireren bij het maken van tekeningen en schilderijen. De volgende bijeenkomst staat alweer gepland. Kijk in de afbeelding hieronder. 

RECAPITULATIE

MET KLEURRIJKE GROET,

zelfportret rond

Ans Vianen