Kruisjes, streepjes, stippeltjes …

Als je niet uitkijkt kan je er gek van worden… Maar het is de afwisseling die een mens zoveel ruimte kan geven en je zoveel creatiever maakt.

Deze week kwam een nieuwe cursist de sfeer proeven op de schilderclub. Omdat ik de persoon helemaal niet kende, besloot ik haar kennis te laten maken met de techniek van het arceren en de vele mogelijkheden die het arceren in zich heeft. Denk alleen maar eens aan het creëren van ruimte door het donker-/licht contrast. Bovendien is het altijd spannend tot hoever je kunt gaan.  En dat is vaak verder dan je zelf in eerste instantie gedacht had.

Na de arceeroefening zocht ze een object uit om na te tekenen en het geleerde er zoveel mogelijk in te verwerken. Het tekenen naar waarneming vind ik persoonlijk een van de fijnste manieren om datgene wat je voor je ziet, echt eigen te maken. 

Cursist blij en ik ook want het stimuleerde mij weer om tijd vrij te maken voor een tekening die al een poosje in mijn hoofd zit maar nog niet op papier. Het is altijd spannend of het lukt om er weer ‘een echte Ans’ van te maken.

Ben jij op zoek naar een leuke groep om lekker te tekenen en schilderen op je eigen niveau, in je eigen tempo en met je eigen onderwerpen? Kom dan een keer proefdraaien bij de club! Er is nog plek op de maandag-, woensdag- en donderdagavond.

Aanmelden of meer informatie kan o.a. via het contactformulier: https://www.schilderclub-jacobswoude.nl/contact/

Ben jij op zoek naar een leuke groep om lekker te tekenen en schilderen op je eigen niveau, in je eigen tempo en met je eigen onderwerpen? Kom dan een keer proefdraaien bij de club! Er is nog plek op de maandag-, woensdag- en donderdagavond.Aanmelden of meer informatie kan o.a. via het contactformulier: https://www.schilderclub-jacobswoude.nl/contact/