Inktober2023

In deze video zie je alle tekeningen die ik gemaakt heb tijdens Inktober, een evenement waar ik al voor het vijfde jaar aan meedoe.

Wat houdt Inktober in? Je gaat gedurende de maand oktober elke dag een tekening maken aan de hand van een opgegeven woord uit de officiële inktoberlijst.

Is je tekening klaar, dan plaats je deze op social media onder vermelding van in ieder geval #inktober en #inktober 2023.

Inktober is een evenement waar wereldwijd iedereen aan mee kan doen en dat een aantal jaren geleden is opgezet door @Jake Parker, een Amerikaanse illustrator. Doel is het tekenen in je levenspatroon te integreren.

Hoewel tegenwoordig kleur is toegestaan, hou ik me bij het oorspronkelijke concept van kroontjespen en Oost-Indische inkt. Eenvoudig, ontspannend en heerlijk zen. Dit jaar gebruik ik voor het eerst hotpressed paper en ik kan zeggen dat het heerlijk werkt.

Met eenvoudig bedoel ik niet dat de tekeningen eenvoudig zijn maar dat je niet meer hoeft na te denken over het materiaal dat je gebruikt. Alle factoren die een tekening zo interessant en complex maken, zitten juist in het gebruik van alleen zwart en wit en alle gradaties die daartussenin zitten.

Bovendien heb je wel discipline en doorzettingsvermogen nodig om 30 dagen lang elke dag consistent een tekening te maken.
Daarbij zijn de positieve reacties van de kijkers bemoedigende en stimulerende factoren en helpen je door te gaan als er eens een moeilijke dag tussen zit.

Verder is het ongelooflijk inspirerend om te zien hoe verschillend de mensen op de woorden reageren. Het leert je je eigen grenzen te verkennen en te verleggen.

 

P.S.: Ik ben van plan een online cursus te maken waarin je leert hoe je woorden kunnen omzetten in visuele beelden, oftewel hoe je je creativiteit kunt ontplooien en stimuleren.

Heb je interesse in deze cursus laat het me hieronder weten en ik ga ermee aan de slag.

Day 1 Dream

Day 2 Spiders

Day 3 Path

Day 4 Dodge

Day 5 Map

Day 6 Golden

Day 7 Drip

Day 8 Toad

Day 9  Bounce

Day 10 Fortune

Day 11 Wander

Day 13 Rise

Day 14 Castle

Day 15 Dagger

Day 16 Angel

Day 17 Demon

Day 18 Saddle

Day 19 Plump

Day 20 Frost

Day 21 Chains 

Day 22 Scratchy

Day 23 Celestial

Day 24 Shallow

Day 25 Dangerous

Day 26 Remove

Day 27 Beast 

Day 28

Day 29 Massive

Day 30 Rush

Day 31 Fire

Day 32 Survivor

Leve de kunst, leve het leven en leve de inkt!

Bedankt voor het kijken en graag tot volgend jaar.