INKTOBER

INKTOBER is alweer voorbij! Inktober is een evenement dat een aantal jaren geleden is opgezet door Jake Parker, een Amerikaanse illustrator. Wereldwijd gaan mensen in de maand oktober elke dag tekenen met inkt en zij plaatsen hun uitgewerkte tekening dagelijks op Social Media. En ja, net als vorig jaar, heb ik natuurlijk ook dit jaar weer meegedaan. 

 


In bovenstaande video (3.07 min.) zie je alle tekeningen die ik in oktober gemaakt heb. Je kunt de video tussentijds natuurlijk even stilzetten als je een tekening wat langer wilt bekijken. Geniet ervan. 

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Daarom heb ik maar een extra dag aan Inktoktober vastgeplakt met bovenstaande tekening Victory. De serie Inktober 2020 is hiermee afgerond en ik ben er blij mee.

Hoe eenvoudig kan het leven zijn met slechts een potje inkt, een kroontjespen en mooi papier. Het deed mij terugdenken aan de eerste klas van de lagere school, lang geleden, toen ik les kreeg van juffrouw Van Fulpen en die ik als onderwerp voor mijn afstudeerexpositie aan de Gerrit Rietveldacademie heb gekozen. 

Zij heeft me nog leren schrijven met een kroontjespen. Dat kan je je anno 2020 echt niet meer voorstellen. En iedereen had een inktlap waar je de inkt van je pen mee afveegde, met een geruite bovenkant. Grappig hoe de tijd verandert. 

 

Ik hou van het contrast van zwart-wit tekeningen met alle schakeringen die daartussen liggen. Tekeningen kunnen door alleen maar gebruik te maken van zwarte inkt zó krachtig zijn. Een goede compositie is daarvoor een eerste vereiste.  

 

Wil je weten hoe een goede compositie van een tekening of schilderij in elkaar zit?
Bestel dan mijn supergave training “In twaalf stappen op weg naar een goed schilderij” via  deze link of druk op onderstaande rode betaalknop.

De training is  prima geschikt als je vaak naar musea gaat en schilderijen bekijkt. Je ontdekt de taal van de kunstenaar en gaat hierdoor op een andere manier naar schilderijen kijken. Een echte aanrader!

Vooral omdat het je absoluut helpt bij het analyseren van schilderijen en tekeningen en bij het maken van een goede compositie. 

Mijn Inktober-tekeningen van vorig jaar:

Alle tekeningen zijn met de hand gemaakt met Oost Indische Inkt op zuurvrij Fabriano papier, gewicht 200 gr, afmeting landscape 24x32cm. 

De tekeningen zijn te koop via een klik op onderstaande rode knop voor slechts
€ 385,00 per stuk.  © Ans Vianen, 2019

 

Ook de tekeningen van oktober 2020 zijn te koop. Klik hiervoor op deze link. Zet bij de opmerkingen even welke tekening je wilt hebben, dan maak ik dat voor je in orde en krijg jij een mooi kunstwerk aan de muur.

Nulla dies linea.