Het kind in mij

Het kind in mij was even los tijdens het zeer geslaagde JONG in BEWEGING evenement in Nieuwveen dat gelukkig door slechts een enkele regenbui eventjes werd verstoord. Je kon door @PhotoboothWestland een fotoshoot laten maken en eventueel een hoedje opzetten. Superleuk voor jong en oud.

Ik was van plan de jeugd via het VTS-systeem naar kunst te laten kijken.  Daarvoor was er helaas teveel afleiding van de andere kramen waardoor ik overschakelde naar plan B: het maken van een tekening met houtskool of pastelkrijt.

Een moeder schoof met haar kinderen aan tafel, een kleintje van 1 jaar, anderhalf misschien, op schoot. Hij wilde ook tekenen. Per toeval brak het krijtje in zijn hand, waarop de moeder hem maande voorzichtig te doen.

Wat was ik blij dat ik als kunstenaar de verbazing in zijn ogen zag. Hoe kan dat nou, dat zo’n krijtje stuk gaat? Het ventje wilde er meer van weten. Een nieuw krijtje dus…
Hij ging weer door met tekenen en natuurlijk ging weer het krijtje stuk. Wederom verbazing in zijn ogen en een nieuwe vermaning van de moeder.

 

Maar was het toeval? Gelukkig had hij nog zo’n 20 krijtjes om uit te proberen of zijn bevinding inderdaad klopte.  De moeder stelde ik gerust door te zeggen dat er wel ergere dingen zijn dan een paar gebroken krijtjes waar je overigens nog prima mee kunt tekenen.

Ik vond het bijzonder getuige te mogen zijn van de verwondering en het experiment dat het kleine mannetje had laten zien. Het kind in hem was nog niet verdwenen.

Dank aan de organisatie en met name @KarinSoet en haar team van de @gemeenteNieuwkoop en de vele bezoekers die het evenement hebben bezocht.
Kunst en beweging, voor het hart en het brein, zijn manieren die goed zijn voor de gezondheid en prima met elkaar samengaan. Dat heeft dit evenement wel bewezen.