GESLAAGD

Geslaagd voor de tweedaagse interdisciplinaire nascholingsworkshop voor kunstenaars en kunstdocenten in het voortgezet onderwijs waarin kunst, beta en techniek samengaan onder auspiciën van Michiel Koelink, Arida Bandringa en Aldo Kroese.
RobotLove in Eindhoven is dé expo experience over de liefde tussen de mens en robot met tentoonstelling, publiek, programma, partnerevents, educatieprogramma’s en een Robot café. De expositie vormde de basis maar ook het atelier waarbinnen de deelnemers van de nascholing met de thematiek aan de slag zijn gegaan.
De nascholing kwam tot stand door een samenwerking van ArtechLAB Amsterdam en RobotLove. Deze interdisciplinaire bijeenkomst richtte zich op de overlap van kunst, bèta en techniek in het onderwijs en gebruikte daarvoor de expositie RobotLove als inspiratie en atelier. Tijdens twee cursusdagen ontdekten wij als deelnemer het gebied van robotica en artificiële intelligentie en kregen we handvatten aangereikt hoe je met deze materie interdisciplinair onderwijs kunt ontwikkelen.
Er werd in duo’s hard gewerkt aan het ontwerpen van nieuw lesmateriaal. De les ‘Ontwerp een technologische oplossing om eenzaamheid tegen te gaan’ die Marielle van Wijk en ik samen gemaakt hebben, behoorde tot een van de drie beste ontwerpen.

Euforie, beeld van klei en
bewegende arm op zonnepaneel,
Ans Vianen, 2018

ROBOT LOVE is een prikkelende EXPO EXPERIENCE. ROBOT LOVE presenteert een grootschalige tentoonstelling hedendaagse kunst, talrijke events, een verdiepend educatieprogramma, de ROBOT LOVE Academy en het ROBOT Café.

Robots maken al lang deel uit van ons dagelijkse leven. Maar hoe kunnen wij robots accepteren, beter nog, leren liefhebben? ROBOT LOVE onderzoekt de band tussen mens en robot. Robots en artificiële intelligentie (AI) moeten als nieuwkomers veel leren en worden opgevoed. Dat vereist aandacht, zorg en vooral liefde.

ROBOT LOVE laat je de liefde van robots ervaren. ROBOT LOVE belooft een up close & personal with robots ervaring voor iedereen met interesse in kunst, design en technologie.