Feest van de Geest

Uitnodiging vervolgexpositie “In vuur en vlam”

Vrijdag 4 november om 19.00 uur a.s. is de opening van de vervolgexpositie “In vuur en vlam” waar ruim tien kunstenaars uit de regio aan meedoen. Er is ook een expositieboek gemaakt die je dan in kunt kijken.

Het is bijzonder om zoveel verschillende interpretaties van een thema bij elkaar te zien. Ik laat een afbeelding zien van het beeld Orewoet dat tijdens de Pinksterdagen in de Lutherkerk in Bodegraven heeft gestaan. Heb je dat toen gemist, grijp dan nu je kans om alsnog een indruk te krijgen.

De expositie is voor iedereen gratis toegankelijk, tijdens de gebruikelijke openingstijden van het Evertshuis. Adres: Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

De expositie is t/m 11 december 2022 te bezichtigen.
Nog een extraatje. De opening is voorafgaand aan een voorstelling over Fleedwood Mac in het Evertshuis.  Als je wilt, kun je na afloop van de opening deze voorstelling op eigen kosten bijwonen.

Wil je de opening bijwonen, laat het even weten. 

In onderstaande video vertel ik over de expositie “In vuur en vlam”. Vergeet niet het geluid aan te zetten als je de video wilt beluisteren. 

Een ontmoeting tussen beeldende kunst, het pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. Je kon tijdens Hemelvaart en Pinksteren in 15 kerken in het Groene Hart unieke eigentijdse kunstwerken zien over het thema in Vuur en Vlam.

Mijn werk “Orewoet” was te zien in de sfeervolle en goed bereikbare Lutherkerk, Noordstraat 2, 2411 BJ in Bodegraven.  

feestelijke opening 10e Expositie Feest van de Geest Groene Hart      

Gedurende de Hemelvaart- en Pinksterweekenden exposeerden ongeveer 15 kunstenaars hun nieuwe kunstwerk over het thema In Vuur en Vlam in 15 kerken in het Groene Hart. Ze deden dit in het kader van het tweejaarlijkse project ‘Feest van de Geest’.

Dinsdagavond 24 mei om 20.00 uur is de 10e editie van het project Feest van de Geest Groene Hart 2020/22 feestelijk geopend in de Oudshoornse kerk, Oudshoornseweg 90, 2401 LC in Alphen aan den Rijn.