FEEST VAN DE GEEST

Wat houdt FEEST VAN DE GEEST in?
Kort gezegd is het een ontmoeting tussen beeldende kunst, het pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen.

Doel is met behulp van beeldende kunst een verbinding tot stand te brengen tussen beeld, woord en klank die de mensen tot de verbeelding laat spreken en mensen inspireert.
Het Feest van de Geest is een landelijk evenement dat dit jaar plaatsvindt in zes regio’s in Nederland. Geselecteerde kunstenaars maken aan de hand van een thema nieuw werk dat geïnspireerd is door de architectuur van kerkgebouwen en het pinksterfeest.

In Vuur en Vlam
is het thema dat voor 2020 is uitgekozen. Met recht een actueel thema nu de wereld zo op hol geslagen is. Maar ook een optimistisch thema als je onderzoekt hoe je met passie en gedrevenheid je dromen en idealen waar kunt maken. In de geschiedenis zie je genoeg inspirerende voorbeelden. Ik denk aan Gandhi, Martin Luther King, Jeanne d’Arc. Natuurlijk zijn er nog veel meer inspirerende grootheden op te noemen.

Feest van Inspiratie
De kerken proberen vanuit het Pinksterfeest als feest van inspiratie een speelse en beeldende inspiratiebron te zijn voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof en zingeving.

Bron: http://www.feestvandegeest.nl/
https://www.feestvandegeest-groenehart.nl/ans-vianen

Project FEEST VAN DE GEEST “In Vuur en Vlam”, 2020
Tekst: © Ans Vianen – www.ansans.nl – www.oeroek.nl – ansvianen@live.nl