BLOGPOST

BLOGpost

Tekst en beeld: © Ans Vianen - www.ansans.nl - www.oeroek.nl - ansvianen@live.nl  
De meest recente blogposts
door Ans Vianen
LOF VOEDT DE KUNSTEN – Seneca 9 APRIL 2020 Picturablad 01/2020 is uit! Ik heb voor mijn artikel o.a. een bijzonder aangenaam interview gehad met Ralf Kokke. Wil je het blad fysiek in je bezit hebben, wordt dan lid van Pictura Dordrecht. Ik kan het je van harte aanbevelen.
Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.
KUNST IN CORONATIJD met een nieuwe kijk op de supermarkt * Ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar als ik nu boodschappen doe in de supermarkt voel ik me behoorlijk ongemakkelijk. Het lijkt of ik in een scientific world ben aanbeland. Klik op de afbeelding om verder te lezen.
HET BOODSCHAPPEN-LIJSTJE Bij de Aldi aan de Westkanaalweg kocht ik op 21 juni 2019 mijn wekelijkse boodschappen. Het was op een vrijdag. Een mooie dag want het regende niet. .
Klik op de afbeelding om verder te lezen

TEKENEN VAN ENERGIE, TEKENEN VAN LEVEN

Dat is bijzonder. In de online-webinar ‘Regie over je Energie’ van Business Medium Lonneke Vodegel leer ik hoe je het beste om kunt gaan met energie. Lonneke geeft bruikbare tips om je energie zo goed mogelijk aan te sturen, te bewaken en in te zetten bij je dagelijkse activiteiten.

 

 

Klik op de afbeelding om verder te lezen.
WEG MET DE KUNSTENARES! Kiezen voor een radicale koersverandering of opteren voor een minder rebelse aanpak? In 2018 onderzocht Pauline Salet in opdracht van MAma Cash[i] bij acht moderne Nederlandse kunstmusea hoeveel kunst van vrouwelijke makers te zien was in de vaste collectie. Het was bedroevend. Ze kwam uit op slechts 13%. Klik op de afbeelding om verder te lezen.
BESTAANSRECHT Opeens zie ik mijn lino ‘Hoofd in de wolken’ uit 2017 liggen. Daarop staat een zwaaiende foetus. Ik heb de lino nog nooit goed af kunnen drukken. Het feit wil dat ik nu uit de erfenis van mijn overleden vriendin een etspersje heb gekregen.
Klik op de afbeelding om verder te lezen.