CV

CV van ANS VIANEN
Oude Kerkpad 9a
2461 EW TER AAR
Mobiel: 06 – 40.39.33.66
Website: www.ansans.nl
E-mail: ansvianen@live.nl

Studies en opleidingen

2014 DOGTIME, deeltijdstudie Gerrit Rietveldacademie Amsterdam
2014 Comic Books and Graphic Novels by University of Colorado Boulder & University of Colorado System on Coursera
2009 Docentenopleiding Kunst en Beeldende Vormgeving, Academie voor Beeldende Vorming Amsterdam
2006 Kunstacademie Haarlem (voorheen Vrije Academie Kennemerland)
2002 Cultuurwetenschappen, Open Universiteit Amsterdam, certificaat Oriëntatiecursus en certificaat Inleiding Letterkunde

Websites
www.ansans.nl
www.oeroek.nl

Blogs
http://juffrouwvanfulpen.blogspot.nl/
http://pasopvoordehond.blogspot.nl/
http://portretkunsten.blogspot.nl/

Exposities
2018
– Solo-expositie, Galerie De Stoker Amsterdam (15-09 t/m 15-10)
– Groepsexpositie Grote Portretten Galerij, Pictura Dordrecht (verwacht)
– Groepsexpositie Studio37 Haarlem

2017
– Groepsexpositie “Nieuw werk”, Galerie Hilversum
– Groepsexpositie Haagse School Dag anno 2017, Galerie Rijlaarsdam
– Groepsexpositie Salon der leden, Pictura Dordrecht
– Groepsexpositie Paleis van Mieris, Amsterdam
2016
– Blitztentoonstelling Recklinghausen (Duitsland)
– Groepsexpositie Haagse School Dag anno 2016, Galerie Rijlaarsdam
– Reizend groepskunstwerk “Noordwijk 150 jaar badplaats”
– Duo-expositie KunstSuper Vianen “Magie van de verbeelding – dialoog in beeld”
– Kunstspektakel Leimuiden
– Groepsexpositie “Bloem”, Castellumgalerie Alphen aan den Rijn
2015
– Groepsexpositie ‘Kunst aan de muur’, Pictura Dordrecht
– Groepsexpositie trouwzaal gemeentehuis Vianen
– Groepsexpositie Sidac studio Leiden
– Kunstspektakel Leimuiden
– Groepsexpositie kunstkring Nieuwkoop,‘t Reghthuys, Nieuwkoop
2014
– Eindexamenexpositie DOGtime, Gerrit Rietveldacademie Amsterdam
– Groepsexpositie “Ruimte voor reflectie”, Studio 37, Groot Heiligland 37,Haarlem
– Groepsexpositie kunstkring Nieuwkoop, ‘t Reghthuys, Nieuwkoop

Bibliografie
2015 ‘Markante mensen uit ons dorp’, ISBN 978-90-70376-91-8.
2014 Lino titel ‘Greedy’ in Winternummer Kunstoase en Grafiekregister.
2014 DOGtime Graduation catalogue by Manel Esparbé i Gasca, designed
by Marjolijn Ruyg.
2014 Thesis “ Each memory can create its own legend” (nominated)
2014 Tekening in “Vote Dassie!” DOGtime excursion journal jaargang 1, nr. 1.
2011 Dogtimekrant nr. 4
2010 Dogtimekrant nr. 3
2012 “Een drukke dag”, publicatie in Linodruk door Inez Odijk en Ondine de Kroon.
2010 “Ongekend en onbegrensd linoleumsnede”, publicatie door Ondine de Kroon
2010 “Het heerst”, uitgave DOGtime press onder leiding van Tom Thijsse.
2010 “Walk through the wall, fall from the roof”, uitgave Dogtime.
2009 Eindexamencatalogus Academie voor beeldende Vorming Amsterdam
2009 “Natuurlijk ! Kunst, Beelden op 21 locaties in de Nieuwkoopse plassen”, Uitgeverij Bert Post,Noorden, ISBN 978 90 70376 69 7.
2007 “Hedendaagse kunst en creativiteit in Nieuwkoop”, auteur en uitgever Bert Post, ISBN 13 9789070376543.

Nevenactiviteiten
2014 – heden Lid Pictura 1774, Podium voor hedendaagse kunst
2017 Initiator kunstuitwisselingsproject Artschool Dobruska-Ter Aar
2017 Lezing ‘Tussen Nieuwkoop en Dobruska … ligt een weg van kleur’,
een verhandeling over overeenkomsten en verschillen tussen abstractie
en realisme in de kunst, m.n. over De Haagse School en Kupka
2016 Initiator expositie “Dag van de tas”
2015 Initiator project en auteur boek “Markante mensen uit ons dorp”
2015 Performance “Mythe van de Gouden Pijp”
2014-heden Lid PvdW-collectief Noordwijk
2014-2015 Lid Videoclub De Ronde Venen
2008 Project Reggio Emilia, stagiaire tijdens studie kunstdocent
2007-2016 Lid Kunstkring Nieuwkoop
2007-2012 Lid Stuurgroep Kunstkring Nieuwkoop
2004-2005 Secretaris Stichting Teken- en Schilderclub Jacobswoude